Telenor: – Påstandene er feilaktige og misledende

Sigve Brekke ble ansatt som konsernsjef i Telenor tidligere i år.
Sigve Brekke ble ansatt som konsernsjef i Telenor tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Telenor tar avstand fra «påstander i mediene» om ansettelsen av ny konsernsjef. Selskapet hevder prosessen var grundig og profesjonell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Telenor tar på det sterkeste avstand fra påstandene i mediene som stiller spørsmål ved troverdigheten rundt Telenors ansettelsesprosess av konsernsjef tidligere i år. Disse påstandene er feilaktige og misledende, heter det i en pressemelding fra selskapet tirsdag ettermiddag.

Les også: Næringsministeren vil ha svar på Telenors kvinnekvote

Ifølge VG ble ingen av de tre kvinnene med mest erfaring fra ledelsen i Telenor kalt inn til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef tidligere i år.

Men Telenor mener kandidater av begge kjønn ble grundig vurdert og hevder Sigve Brekke ble ansatt etter en grundig og profesjonell prosess.

Les også: Utvalg mener Norge er for avhengig av Telenor

Selskapet brukte et rekrutteringsbyrå for å utarbeide en profil av interne kandidater og en liste over mulige eksterne kandidater. På bakgrunn av dette lagde nominasjonskomiteen i styret en liste over kandidater som ble intervjuet av rekrutteringsfirmaet eller daværende styreleder i Telenor, Svein Aaser.

Ifølge selskapet konkluderte et enstemmig styre med at Brekke var den beste kandidaten til jobben.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus