Zuckerberg vil gi bort nesten hele formuen

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan er blitt foreldre til en liten jente som heter Max. I ren glede lover han å gi bort nesten hele formuen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to giftet seg i 2012 og har fortalt for en tid tilbake om tre mislykkede svangerskap. Gleden over at lille Max kom til verden er derfor stor.

I et rørende brev til sin nyfødte datter, forteller Zuckerberg hvor mye hun betyr for dem.

– Moren din og jeg finner ikke ord for å beskrive hvilket håp du gir oss for framtida. Ditt nye liv er fullt av løfter, og vi håper at du blir lykkelig og frisk, slik at du til fulle kan utforske det, skriver han.

Facebook er i dag verdens største sosiale nettverksselskap og har nærmere 1,5 milliarder brukere.

31 år gamle Zuckerberg troner på toppen av selskapet og lover i forbindelse med datterens fødsel å gi bort nesten hele formuen.

– Vi har besluttet å gjøre det lille vi kan for å skape en verden for alle barn. Vi vil gi bort 99 prosent av Facebook-aksjene våre – som i dag er verdt rundt 388 milliarder kroner – i løpet av vår levetid, for på den måten å slutte oss til mange andre som bidrar til å forbedre verden for neste generasjon, skriver han.

Vi har julekalender helt fram til julaften! Les mer her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus