Investor snuser på Kværner

Konsernsjef Jan Arve Haugan og finansdirektør Eiliv Gjesdal i Kværner presenterte resultatene for tredje kvartal tidligere denne måneden.
Konsernsjef Jan Arve Haugan og finansdirektør Eiliv Gjesdal i Kværner presenterte resultatene for tredje kvartal tidligere denne måneden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ukjent investor er interessert i å kjøpe 10 prosent av aksjene i det norske industrikonsernet Kværner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en børsmelding tirsdag ettermiddag opplyser selskapet at meglerhuset Arctic Securities har blitt engasjert av en finansiell investor for å undersøke muligheten for å kjøpe opptil 26,9 millioner aksjer i Kværner ASA, tilsvarende en eierandel på 10 prosent i selskapet.

Investoren er ifølge børsmeldingen villig til å betale et sted mellom 7,30 og 8 kroner per aksje, altså opp mot 215 millioner kroner. Prosessen med å prissette aksjene startet tirsdag og vil være ferdig onsdag morgen klokken 8.30.

Det opplyses at investoren kan velge å ikke kjøpe noen aksjer i det hele tatt dersom aksjeeiere til sammen tilbyr å selge færre aksjer enn investoren ønsker å kjøpe.

I september i fjor varslet Kværner-styret at de hadde satt i gang en strategisk prosess for å vurdere selskapets muligheter. En kilde i selskapet sier til E24 at oppkjøpstilbudet fra den ukjente investoren ikke har noe med denne prosessen å gjøre.

Kværner-aksjen skjøt i været med 12,31 prosent etter at oppkjøpstilbudet ble kjent tirsdag ettermiddag.