Investor snuser på Kværner

Konsernsjef Jan Arve Haugan og finansdirektør Eiliv Gjesdal i Kværner presenterte resultatene for tredje kvartal tidligere denne måneden.
Konsernsjef Jan Arve Haugan og finansdirektør Eiliv Gjesdal i Kværner presenterte resultatene for tredje kvartal tidligere denne måneden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En ukjent investor er interessert i å kjøpe 10 prosent av aksjene i det norske industrikonsernet Kværner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en børsmelding tirsdag ettermiddag opplyser selskapet at meglerhuset Arctic Securities har blitt engasjert av en finansiell investor for å undersøke muligheten for å kjøpe opptil 26,9 millioner aksjer i Kværner ASA, tilsvarende en eierandel på 10 prosent i selskapet.

Investoren er ifølge børsmeldingen villig til å betale et sted mellom 7,30 og 8 kroner per aksje, altså opp mot 215 millioner kroner. Prosessen med å prissette aksjene startet tirsdag og vil være ferdig onsdag morgen klokken 8.30.

Det opplyses at investoren kan velge å ikke kjøpe noen aksjer i det hele tatt dersom aksjeeiere til sammen tilbyr å selge færre aksjer enn investoren ønsker å kjøpe.

I september i fjor varslet Kværner-styret at de hadde satt i gang en strategisk prosess for å vurdere selskapets muligheter. En kilde i selskapet sier til E24 at oppkjøpstilbudet fra den ukjente investoren ikke har noe med denne prosessen å gjøre.

Kværner-aksjen skjøt i været med 12,31 prosent etter at oppkjøpstilbudet ble kjent tirsdag ettermiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus