Minst 400 Statoil-ansatte mister jobben i Norge

Statoils konsernsjef Eldar Sætre.
Statoils konsernsjef Eldar Sætre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellom 400 og 500 av tidligere varslede stillingskutt skal tas i Statoils forretningsområde Utvikling og produksjon (UPN) i Norge, skriver Stavanger Aftenblad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet varslet i juni en ytterligere nedbemanning av 1.100 til 1.500 fast ansatte, og denne uka ble et forslag til nytt organisasjonskart lagt fram for grupper av de ansatte. Der framgår det at 400-500 av dem som må gå, jobber i UPN, som er Statoils største forretningsområde med rundt 4.000 ansatte. Det er landanleggene i Norge, ikke offshorevirksomheten, som berøres. Nøyaktig hvor mange stillinger som kuttes, blir ikke klart før konsernledelsen har behandlet forslaget og blant annet sett hvor mange ansatte som søker sluttpakker.

Les også: Statoil tilbyr millionfallskjermer til ansatte

Ifølge Aftenbladet foreligger det også forslag om hvor mange som må gå i det andre forretningsområdet som må ta store kutt, Teknologi, brønn og boring.

Ifølge DNB Markets har Statoil varslet nedbemanningskutt på mellom 4.500 og 4.900 stillinger som følge av lavere aktivitet i den norske oljenæringen etter oljeprisfallet siden i fjor.

Les også: Statoil bygger verdens største flytende vindpark - i Skottland