Valutatap sender Hydro i minus

Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.
Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norsk Hydro fikk et resultat etter skatt på minus 1,3 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det negative resultatet skyldes et valutatap på 3,2 milliarder kroner, opplyser selskapet. Det er hovedsakelig snakk om urealiserte valutatap på gjeld i amerikanske dollar. I tillegg har innbygde derivater i kraftkontrakter i euro trukket ned sluttresultatet.

Hydro har også hatt kostnader knyttet til en omstrukturering i aluminiumsselskapet Sapa, som Hydro eier sammen med Orkla.

Driftsinntektene lå på 21,6 milliarder kroner i tredje kvartal, en økning på 10 prosent fra samme kvartal i fjor. Det underliggende driftsresultatet lå på 2,2 milliarder kroner, opp hele 49 prosent fra samme kvartal i fjor.

Bauksittproduksjonen har ligget på et rekordhøyt nivå, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg. Han knytter dette til forbedringer ved Paragominas-gruvene i Brasil de siste årene.

– Vi fortsetter arbeidet med å styrke bauksittvirksomheten og har undertegnet en intensjonsavtale med det brasilianske gruveselskapet Vale for et mulig kjøp av Vales eierandel på 40 prosent i den brasilianske bauksittprodusenten MRN, sier han.

Et fall i aluminiumsprisene har derimot hatt en negativ effekt på regnskapet, selv om dette er blitt dempet av valutaeffekter og høyere salgsvolum.

Personvernpolicy