Fransk bank ilagt milliardbot for brudd på sanksjoner

Den franske storbanken Crédit Agricole har godtatt å betale bøter på 787 millioner dollar i et forlik om brudd på amerikanske sanksjoner, ifølge amerikanske myndigheter.
Den franske storbanken Crédit Agricole har godtatt å betale bøter på 787 millioner dollar i et forlik om brudd på amerikanske sanksjoner, ifølge amerikanske myndigheter. Foto: Christian Hartmann / Reuters

Den franske banken Crédit Agricole må betale bøter på 787 millioner dollar for brudd på amerikanske sanksjoner mot land som Iran, Sudan, ifølge en tilsynsmyndighet i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Banken har ifølge amerikanske myndigheter godtatt forliket, som innebærer bøter tilsvarende nesten 6,4 milliarder kroner etter dagens kurs.

Crédit Agricole har med viten og vilje ha feilmerket flere tusen transaksjoner og betalinger for å skjule at de kom fra parter i Iran, Sudan, Myanmar og Cuba mellom 2003 og 2008, opplyser USAs justisdepartement.

Crédit Agricole tok raskt grep for å få en slutt på de ulovlige transaksjonene og samarbeidet fullt ut med etterforskerne, heter det videre. Banken opplyser at den allerede har satt av penger til å betale bøtene.

Personvernpolicy