Meny

Solid smell på Oslo Børs

Nedtur på Oslo Børs torsdag formiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av de mest omsatte selskapene på Oslo Børs røk på en kraftig nedgang torsdag formiddag. Hovedindeksen hadde falt 1,31 prosent til 614,79 poeng en snau time etter åpning.

Kværner, som torsdag morgen kunne fortelle at de hadde inngått en milliardkontrakt på det enorme Johan Sverdrup-feltet, lyste opp på en mørk børsdag med en oppgang i aksjeverdien på 5,70 prosent. Selskapet var imidlertid langt ned på omsetningslisten.

Mest omsatt var som vanlig børslokomotivet Statoil, som falt 2,76 prosent en drøy halvtime etter åpning. DNB-aksjen var ned 2,69 prosent og Norsk Hydro ned 2,88 prosent. Subsea 7 sank 2,95 prosent, mens Seadrill falt enda mer – 3,89 prosent. Enda verre gikk det for DNO som var ned 4,45 prosent.

Les også: Kværner inngår milliardkontrakt på Johan Sverdrup-feltet

Bortsett fra børsraketten Kværner var det også enkelte andre lyspunkter. REC Silicon, Orkla, Norwegian og ikke minst Frontline steg henholdsvis 0,06, 0,08, 0,33 og 1,23 prosent.

Oljeprisen var på vei litt opp torsdag formiddag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 51,84 dollar fatet, mens amerikansk lettolje (WTI) gikk for 48,30 dollar per fat.

De amerikanske børsene stengte dørene med oppgang onsdag ettermiddag, men både i Asia og Europa ble en sterk onsdag fulgt opp med røde tall dagen etter. I Paris var CAC 40-indeksen ned 0,13 prosent torsdag formiddag, Frankfurt-indeksen DAX 30 falt 0,2 prosent, mens London-indeksen FTSE 100 var ned 0,29 prosent.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus