Meny

Børsen startet uka rett til værs

Illustrasjonsfoto: Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp hele 3,41 prosent til 601,3 poeng mandag.

Børslokomotivet Statoil er som vanlig dagens mest omsatte aksje, og steg med 4,59 prosent, mens boreentrepenørselskapet Seadrill avsluttet med en oppgang på hele 10,11 prosent.

Telenor gikk opp 3,35 prosent, etter at de kunngjorde salg av sin andel i russiske VimpelCom, en nyhet som tilsynelatende ble godt mottatt i markedet. At reaksjonen ikke var kraftigere skyldes trolig at det har ligget i kortene en stund allerede at Telenors VimpelCom-aksjer har vært til salgs.

Alle de andre av de ti mest omsatte aksjene på Oslo Børs endte i pluss mandag. Marine Harvest (3,57), Norsk Hydro (5,12), DNB (2,95), Subsea 7 (5,17), Frontline (6,94), Yara (1,21) og Orkla (2,46).

De toneangivende børsene i Europa hadde også en positiv start på denne uka. I London steg FTSE 100-indeksen 2,74 prosent. I Frankrike endte CAC 40-indeksen opp 3,76 prosent og DAX 30-indeksen i Tyskland gikk opp 2,89 prosent.

Et fat nordsjøolje ble omsatt for 49,19 dollar.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus