Meny

SAS selger datterselskap til Cityjet

SAS selger datterselskapet Blue 1 til Cityjet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS selger datterselskapet Blue 1 til Cityjet i et forsøk på å senke utgiftene og øke fleksibiliteten.

Salget innebærer marginale effekter på SAS' resultat, likvide midler og gjeld, opplyser flyselskapet i en pressemelding torsdag.

Cityjet, et irsk flyselskap med base i Dublin, har overtatt 100 prosent av aksjene i Blue 1, som har hovedkvarter i Finland.

SAS og Cityjet innleder også et samarbeid om regional flytrafikk og har inngått en avtale om såkalt wet lease av åtte fly av typen Bombardier CRJ900. Det innebærer at SAS leier flyene, inklusivt personell og forsikring.

Cityjet har en lignende avtale med Air France, som fram til mai 2014 var selskapets største eier. Det ble da solgt til tyske Intro Aviation.

– Salget av Blue 1 er et ledd i strategien for å gjøre selskapet mer strømlinjet og billigere i drift, mener senioranalytiker Jacob Pedersen i danske Sydbank.

– Blue 1 var på et tidspunkt et selvstendig flyselskap, men det er nå kun et produksjonsselskap. SAS har stadig vekk en produksjonsplattform i form av Cimber, som blant annet brukes til å få personalet over på billigere arbeidsvilkår, sier analytikeren til Ritzau.

Han mener salget vil gjøre SAS til et mindre komplisert selskap, og at kostnadene vil gå ned slik at selskapet får en bedre rentabilitet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus