Kraftig børsoppgang i Kina

Etter flere dager med nedtur ser det endelig ut for lysning på de asiatiske børsene. Foto: Mark Schiefelbein (AP Photo / NTB scanpix)
Etter flere dager med nedtur ser det endelig ut for lysning på de asiatiske børsene. Foto: Mark Schiefelbein (AP Photo / NTB scanpix)

Verdien av aksjene på Shanghai-børsen steg kraftig torsdag, og indeksen Shanghai Composite endte opp 5,3 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kursene svingte voldsomt i løpet av dagen, og en periode lå indeksen under null. Til slutt endte det med en oppgang på 156,30 poeng til 3.083,59 poeng.

Også indeksen Shenzhen Composite steg, men ikke fullt så kraftig. Den endte opp 3,3 prosent.

Stemningen var god også på andre asiatiske børser, og i Tokyo steg Nikkei 225-indeksen 1,08 prosent. Da de europeiske børsene åpnet, gikk utviklingen samme vei, og hovedindeksen på Oslo Børs var opp over 2 prosent noen minutter etter at handelen begynte.

Les også: Børsen rett opp fra start

Aksjeoppgangen i Asia og Europa kommer i kjølvannet av en kraftig opptur på New York-børsene onsdag. Dow Jones-indeksen steg 3,95 prosent – den sterkeste oppgangen på fire år.

Børsene i Kina har i sommer vært preget av store fall, og tidligere denne uken spredte uroen seg til resten av verden og utløste betydelig nedgang på børser i en rekke land.