Meny

Etterlengtet børsoppgang i USA

James Holmes (til høyre) ble onsdag formelt dømt til livstid i fengsel etter drapene på tolv personer i en kinosal i Aurora i Colorado i 2012. Han sitter her sammen med forsvarsadvokaten Katherine Spengler. Foto: Lucas Jackson / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter seks dager med kursfall endte onsdagens handel med klar oppgang for de tre viktigste amerikanske aksjeindeksene.

Ved stengetid var industriindeksen Dow Jones opp 3,96 prosent, den brede S&P 500-indeksen la på seg 3,91 prosent mens teknologiindeksen Nasdaq steg hele 4,24 prosent.

Usikkerhet om den økonomiske situasjonen i Kina har ført til store svingninger i aksjemarkedene internasjonalt de siste dagene. Nye kinesiske tiltak, som omfatter kutt i styringsrenta og lavere kapitalkrav til bankene, klarte ikke å stanse nedgangen på de kinesiske børsene onsdag.

Hovedindeksen i Shanghai endte med en nedgang på 1,3 prosent og Hang Seng-indeksen i Hongkong falt med 1,5 prosent onsdag. Utviklingen var svak også i Europa.

De amerikanske investorene var likevel positive, mye på grunn av sterke tall for den amerikanske økonomien.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus