Meny

Danmark svindlet for 8 milliarder

Nettverket skal med falsk dokumentasjon ha utgitt seg for å være aksjonærer i et dansk selskap, og søkt om å få tilbake utbytteskatt pålydende nærmere åtte milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et internasjonalt kriminelt nettverk skal ha snytt den danske statskassen for 6,2 milliarder danske kroner (7,9 milliarder norske kroner), opplyser Skat.

– Vi ble mistenksomme om dette i løpet av sommeren, blant annet gjennom informasjon fra en utenlandsk myndighet. Våre interne undersøkelser har forsterket mistanken, forklarer Jesper Rønnow Simonsen, direktør i den danske skatteetaten Skat.

De har henvist saken videre til politiet for særlig økonomisk og internasjonal kriminalitet (SØIK).

Nettverket skal med falsk dokumentasjon ha utgitt seg for å være aksjonærer i et dansk selskap, og søkt om å få tilbake utbytteskatt. Dette skal ha pågått fra 2012 til 2015.

Ekspert på skatterett, advokat Torben Bagge, er forbløffet over at svindelen i det hele tatt var mulig.

– Hvis man er flink nok til å snyte den danske statskassen for så store beløp, er nok sannsynligheten minimal for at det vil komme til rette, sier han.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus