Meny

Greske regjeringsforhandlinger i stå

Vangelis Meimarakis, leder for det konservative greske partiet Nytt Demokrati, sliter med å få dannet regjering. Foto: Stoyan Nenov / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den greske opposisjonslederen Vangelis Meimarakis har ikke klart å stable en koalisjonsregjering i løpet av helgens forhandlinger.

Meimarakis, som leder det konservative partiet Nytt Demokrati, fikk torsdag i oppdrag fra president Prokopis Pavlopoulos å forsøke å danne en ny regjering etter at statsminister Alexis Tsipras leverte sin avskjedssøknad.

Les også: – Opposisjonen i Hellas kan neppe danne regjering

Meimarakis fikk tre dager på seg til å få dannet en ny regjering. Men få timer før fristen utløp natt til mandag, var det minimalt med framgang i forhandlingene.

Ifølge den greske grunnloven må alle partier i den sittende nasjonalforsamlingen få forsøke å danne ny regjering før det eventuelt kan skrives ut nyvalg. Hvert parti får en frist på tre dager til å danne regjering.

Dersom ikke Meimarakis klarer det innen fristen, får det nest største partiet i nasjonalforsamlingen muligheten.

Tsipras selv, som nå leder landet ved et forretningsministerium, ønsker å få skrevet ut nyvalg.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus