Analytiker tror troikaen vil godta Hellas' reformer

Analytiker tror troikaen vil godta Hellas' reformer

Hellas' statsminister Alexis Tsipras.
Hellas' statsminister Alexis Tsipras. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters

Det greske forslaget til reformer ligger svært nær de opprinnelige kravene til kreditorene og dem grekerne sa nei til, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er mindre pessimistisk nå enn jeg var tidligere i uka, og tror troikaen vil godta forslaget, sier Bruce til NTB.

Han sier den greske regjeringen har strukket seg svært langt i forhold til det folket sa nei til, og han undrer seg derfor over hva som var meningen med folkeavstemningen.

Han påpeker imidlertid at det står lite om en sletting eller restrukturering av den enorme gjelda, som har vært et av de greske hovedkravene.

Han sier det foreløpig bare er spekulasjoner, men at han tror at det kan foreligge en underhåndsforståelse mellom troikaen og Hellas om en restrukturering som blir en premie for et forslag som kreditorene kan godta.

– En restrukturering betyr imidlertid ikke nødvendigvis en avskriving eller sletting av gjelda. Det kan også bety lettere betingelser som lengre avbetalingstid og lavere renter, sier han.

Mens kreditorene fram til toppmøtet søndag studerer detaljene i det greske forslaget, må forslaget først godkjennes av den greske nasjonalforsamlingen fredag.

Men det sier Syrizas parlamentariske leder fredag morgen at han føler seg trygg på at den gjør.

Personvernpolicy