Meny

Avis: – Nordea skifter ut toppsjefen

Nordeas adm. dir Christian Clausen presenterer selskapets delårsrapport under en pressekonferanse på hovedkontoret i Stockholm tirsdag. Foto: Bertil Ericsson / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skandinavias største bankkonsern Nordea har hyret inn et rekrutteringsfirma som søker en erstatter for toppsjef Christian Clausen, ifølge den danske avisa Berlingske.

Dermed kan en av de viktigste bankjobbene i Norden være ledig. Berlingske Business melder onsdag at den internasjonale hodejegeren Egon Zehnder har fått i oppgave å finne en ny kandidat til 60 år gamle Clausens jobb.

Les også: Nordea får millionbot i Sverige

Det har den siste tiden vært uenigheter mellom Clausen og Nordeas styreformann Björn Wahlroos. Etter at Clausen sist fredag presenterte storbankens nye finansmål, skal Wahlroos ifølge Dagens Industri ha kalt målene for «bullshit».

Clausen har vært medlem av Nordeas konsernledelse siden 2001 og konsernsjef siden 2007.

Blant mulige kandidater til å etterfølge Clausen nevnes Nykredit-direktør Michael Rasmussen og Torbjörn Magnusson, som i dag er direktør for If forsikring.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus