Frivillige organisasjoner mottar statlig støtte tidligere

De tidlige utbetalingene fra landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) gjør at daglig leder Cristiano Aubert i Matsentralen Norge kan glede seg over en utbetaling på 3,9 millioner kroner nå istedenfor i august.
De tidlige utbetalingene fra landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) gjør at daglig leder Cristiano Aubert i Matsentralen Norge kan glede seg over en utbetaling på 3,9 millioner kroner nå istedenfor i august. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Frivillige organisasjoner som mottar midler fra Landbruks- og matdepartementet, får utbetalt støtte nå istedenfor i august. Årsaken er coronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag utbetalte landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) over 19 millioner kroner til de aktuelle organisasjonene.

– En rekke planlagte aktiviteter er avlyst, utsatt eller nedskalert. For mange organisasjoner vil denne situasjonen få følger for den videre driften. Derfor utbetaler vi organisasjonsstøtten nå i mai og ikke i august slik planen var opprinnelig, sier Bollestad i en pressemelding.

I år mottar organisasjonene 39,3 millioner kroner fra departementet. Halvparten ble utbetalt tidlig i mars, mens resten ble utbetalt nå istedenfor i august.

Den største mottakerne er Matsentralen Norge (7,8 millioner kroner totalt), 4H Norge (7,1) og Vitenparken Campus Ås (3,2).

Personvernpolicy