NRK: Samherji er ikke lenger kunde hos DNB

DNB har avsluttet kundeforholdet med det islandske fiskeriselskapet Samherji, ifølge NRK.
DNB har avsluttet kundeforholdet med det islandske fiskeriselskapet Samherji, ifølge NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

DNB har avsluttet kundeforholdet med det islandske fiskeriselskapet Samherji, etter det NRK erfarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samherji, som har virksomheter i flere land og tre verdensdeler, er under etterforskning for korrupsjon i Namibia. Også norske Økokrim har igangsatt etterforskning av ulike bankoverføringer.

Ifølge NRK ble DNB-kontoene til selskapet stengt rett etter nyttår. Det opplyser fungerende konsernsjef Bjorgolfur Johannsson til den islandske kringkasteren Ruv.

– Vi har vært i kontakt med banken i noen tid, og siden november har vi jobbet med at DNB ikke skulle være en del av bankvirksomheten vår, sier han.

Dagens Næringsliv viser til den islandske avisen Stundin , som i november i fjor skrev at 70 millioner dollar skal ha blitt sluset gjennom DNB via et skallselskap i skatteparadiset Marshalløyene til Namibia.

Samherji er Islands største fiskerikonsern. I november i fjor gikk konsernsjef Torsteinn Mar Baldvinsson av etter påstander om korrupsjon knyttet til fiskerikvoter i Namibia.

Samherji har tilgang på store fiskerikvoter i blant annet Namibia og Island. I 2016 omsatte selskapet for 6,4 milliarder kroner.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy