Budsjett­lekkasje: 40 millioner kroner mer i presse­støtte

 ABC Nyheter forklarer: Statsbudsjettet: Alt du trenger å vite
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil øke pressestøtten med 40 millioner i sitt forslag til statsbudsjett, og innovasjonsstøtten til mediene blir doblet, skriver Medier24.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Støtten til norske medier har aldri hatt en sånn økning som den har hatt det siste året, og jeg tror man skal lete lenge for å finne en kraftigere satsing på medier enn den vi legger opp til nå, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) til Medier24.

Etter fjorårets budsjettforhandlinger ble det foreslått en økning på 5 millioner, etter at det først ble foreslått at støtten ble fryst på 313 millioner kroner. Nå skal støtten økes med 40 millioner til 358 millioner kroner.

Les også: Statsbudsjettet: Alt du trenger å vite

Den direkte mediestøtten skal samles på én post i budsjettforslaget.

10 av de ferske millionene er en justering som følge av prisvekst, og det er også lagt inn en formulering om å justere for pris- og lønnsvekst i perioden 2020 til 2022.

Innovasjonsstøtten, som tar sikte på å gjøre overgangen til det digitale enklere, skal økes med 10 millioner i 2019 til 20 millioner i 2020.

– Vi gjennomfører det vi sa vi skulle i mediestøttemeldingen: Vi dobler innovasjonsstøtten og øker mediestøtten kraftig i årene framover, sier Grande til nettstedet.