Aftenposten: Sp-profiler skattet ikke av feriedøgn før studietur

Senterpartiet (SP) og Marit Arnstad på landsmøtet på Hamar.
Senterpartiet (SP) og Marit Arnstad på landsmøtet på Hamar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Flere Senterparti-profiler har ikke skattet av tre ekstradøgn innlosjert i feriehus i Italia, i forbindelse med en studietur i 2018. Partiet lover å rydde opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før den tre dager lange studieturen til Italia i august 2018 med partiets stortingsgruppe, reiste partiprofiler i Sp, som Marit Arnstad og Liv Signe Navarsete, til tre villaer som var leid i forbindelse med turen, skriver Aftenposten.

Villaene var ifølge partiet ikke mulig å leie for en kortere periode enn én uke.

Deltakerne på turen fikk benytte villaene, som til sammen kostet 139.600 kroner å leie, før programmet startet. Deltakerne selv måtte imidlertid stå for kostnader til mat, drikke og annet fram til programstart.

Parlamentarisk leder Marit Arnstad og sekretariatsleder Ane Hansdatter Kismul i Senterpartiets stortingsgruppe skriver i en epost til avisa at Sp vurderte det slik at feriedelen av oppholdet ikke utløste skatteplikt fordi det ikke medførte merkostnader knyttet til kost, losji eller reise.

Men ifølge Skatteetaten faller skattefritaket bort om et utvidet opphold varer i mer enn to døgn uavhengig av merkostelementet. Dermed blir alle de tre ekstradøgnene og kostnadene knyttet til hjemreisen skattepliktig.

Senterpartiet beklager.

– Dersom vi skulle beskattet hjemreisen og de tre dagene enkelte av deltakere ankom studieturen for tidlig, beklager vi selvsagt denne feilen og vil rydde opp i dette i etterkant, så sant det er mulig, skriver Arnstad og Kismul til Aftenposten.

Dette er en av villaene Sp-profilene leide under studieturen. Foto: Primatoscana.no / Med tillatelse
Dette er en av villaene Sp-profilene leide under studieturen. Foto: Primatoscana.no / Med tillatelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden