Sektleder og hans kvinner balsamert:Småbruk med privat gravkammer til salgs

Småbruket bader seg i grønne omgivelser i søndre Nittedal. Foto: PrivatMegleren/ Finn.no
Småbruket bader seg i grønne omgivelser i søndre Nittedal. Foto: PrivatMegleren/ Finn.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kammeret skal det fra før av ligge tre balsamerte lik i hver sin sarkofag. Kjøpere må regne med at gravplassen kommer til å bli værende på eiendommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen Varingen melder at et lite småbruk med et privat gravkammer nå er lagt ut for salg.

– Jeg har aldri i mine 20 år i denne bransjen vært med på å selge en eiendom hvor du får et privat gravkammer med på kjøpet, sier eiendomsmegler Werner Holthe hos Privatmegleren i Lillestrøm, til avisen.

Nittedals-eiendommen har en prisantydning på ti millioner kroner. Stedets adresse er Stuaveien 121.

Ifølge Varingen tilhørte denne eiendommen Ola Stua, leder for en liten kristen forsamling kalt Stuamenigheten, som holdt til på småbruket fra 1904 av.

Da Ola Stua døde på 1920-tallet ble han «med alle sine eiendeler» bisatt på eiendommen i lag med to kvinner, skriver avisen.

– Selve gravkammeret ligger under bakken. Her skal det altså befinne seg tre sakrofager med ett balsamert lik i hver. Det er sektleder Ola Stua og hans to kvinner – pluss altså alt jordisk gods tilhørende Ola Stua. Her kan det kanskje skjule seg et aldri så lite skattekammer, sier Werner Holthe til Varingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor Varingen sier eiendomsmegleren at den private gravplassen er merket med en høy og flott obelisk.

Finn.no skriver megleren at eiendommen består av en tomt på ti mål, et brunbeiset toetasjes hovedhus på 141 kvadratmeter, samt anneks, parkering til bil med egen bod og en låve med tilhørende stall.

Kirkeverge i Nittedal kirke, Torfinn Bø, sier til Varingen at kjøpere må regne med at småbrukets gravminne vil komme til å bli stående, ettersom kommunen har listet eiendommen som verneverdig.

Les også: Slottet beklager feil i prinsesse Märtha Louises Hankø-erklæring