Leirstein kan få 400.000 i partistøtte fra Stortinget

Ulf Leirstein har søkt om støtte på rundt 400.000 kroner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ulf Leirstein har søkt om støtte på rundt 400.000 kroner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere Frp-politikeren Ulf Leirstein har søkt om å få 400.000 kroner som hans enmannsgruppe kan motta årlig fra Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil benytte meg av muligheten til å få støtte i henhold til Stortingets regelverk. Det er et tilskudd som gjør at jeg, som nå ikke lenger har et stort administrativt apparat fra partiet, kan utføre mitt verv på Stortinget. Hvordan det skal benyttes, har jeg ikke avklart ennå, skriver han i en epost til Aftenposten.

Stortingets pressekontakt Øyvind Torvund sier at Leirstein kan få utbetalt støtten fra denne måneden, så sant det formelle er på plass.

– Representanter som trer ut av sin stortingsgruppe og blir uavhengige, har krav på 50 prosent av gjeldende representanttilskudd, som for tiden er på 808.079 kroner, skriver han i en epost.

Leirstein meldte seg ut av Frp i april, samme dag som det kom et nytt varsel mot ham. Den partiløse politikeren kan sitte på Stortinget i to år til uten parti, ifølge Aftenposten.

Alle partigrupper på Stortinget får et gruppetilskudd. Størrelse beregnes ut fra et grunntilskudd og et tilskudd per representant. Tilskuddet er ment for å dekke driften av støtteapparat for stortingsgruppene, samt anskaffelse av varer og tjenester.