Børsen startet uka i pluss

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor gikk kraftig opp og var vinneren blant de mest omsatte selskapene da hovedindeksen på Oslo Børs økte 0,3 prosent til 885,09 poeng mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Equinor lå øverst på listen over de mest omsatte aksjene, men sank 0,1 prosent til 183,85 kroner. Neste selskap på listen var Telenor, som steg 3,1 prosent. DNB var tredje mest omsatt og sank 1,2 prosent.

Telenor gjorde det best blant de store selskapene, med en kursvekst på 3,1 prosent. Med en nedgang på 4,5 prosent var Norwegian Air Shuttle mandagens taper.

Telekomsektoren utmerket seg mest i positiv retning og endte opp 2,8 prosent. IT-sektoren markerte seg i motsatt retning med en nedgang på 2 prosent.

Prisen for et fat nordsjøolje ligger på 72,65 dollar, en prisstigning på 44 cent. Amerikansk lettolje (WTI) omsettes for 63,26 dollar fatet, noe som tilsvarer en oppgang på 50 cent.

Mandag holdt den norske kronen seg stabil mot euro og dollar, som nå koster henholdsvis 9,8 og 8,8 kroner stykket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt hadde USA-børsene hatt en negativ start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den toneangivende indeksen S&P 500 ned 0,4 prosent, mens industriindeksen Dow Jones hadde gått ned 0,2 prosent. Nasdaq var ned 1,1 prosent i den tidlige handelen.

For de viktigste børsene i Europa ble det en dårlig dag. I Frankfurt falt den tyske DAX-indeksen med 1,7 prosent, mens indeksen CAC 40 i Paris sank 1,4 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å synke med 0,6 prosent.

Nikkei-indeksen i Japan vokste 0,2 prosent. Hongkong-børsen endte ned 0,6 prosent.