Ny tung dag på børsen for Norwegian

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian var for andre dag på rad den store taperen på Oslo Børs torsdag. Selskapet falt 5,3 prosent på en dag hovedindeksen steg 0,3 prosent til 888,69 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken har hovedindeksen opplevd en samlet fremgang på 0,9 prosent, inkludert torsdagens vekst. NEL hadde en solid økning og ble vinneren blant de største selskapene.

Øverst på omsetningslisten havnet Equinor, som steg 0,9 prosent til 195,2 kroner. På andreplass havnet Aker BP, som økte med 1,5 prosent. DNB var tredje mest omsatt og falt 0,3 prosent.

Ventet kursfall

NEL økte mest blant de store selskapene, med en kursvekst på 3,5 prosent. Norwegian Air Shuttle gjorde det svakest, med et kursfall på 5,3 prosent. Onsdag falt Norwegian-aksjen hele 9,75 prosent.

Norwegian-stupet settes i sammenheng med en fersk analyse fra storbanken HSBC, skrev Dagens Næringsliv onsdag. Banken venter et betydelig kursfall i nær framtid, basert blant annet på en forventning om at Boeing 737 MAX-flyene kommer til å bli stående på bakken i minst to til tre måneder. Når flyene er på vingene igjen, venter HSBC at nye leveranser kommer til å bli utsatt i minst et halvt år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Banken har kuttet kursmålet på Norwegian fra 46 kroner til 20 kroner, og opprettholder anbefalingen om å redusere aksjebeholdningen i selskapet, skrev E24 onsdag.

Kronekursen steg

Shippingsektoren utmerket seg mest i positiv retning og endte opp 1,1 prosent. Telekomsektoren markerte seg på den negative siden med et fall på 0,5 prosent.

Prisen på nordsjøolje lå på 68,01 dollar fatet torsdag ettermiddag, et fall på 49 cent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) ble handlet for 59,95 dollar, som er en nedgang på cirka 28 cent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag styrket den norske kronen seg med 0,8 prosent mot euro. 1 euro koster nå 9,62 kroner. Kronen styrket seg med 1 prosent mot amerikanske dollar, noe som innebærer at 1 dollar koster 8,45 kroner. Denne uken har kronen steget 0,7 prosent mot euroen og 1,4 prosent mot dollaren.

Opp på Wall Street

Så langt har det amerikanske markedet hatt en positiv start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den brede indeksen Standard & Poor 500 opp 0,7 prosent, mens industriindeksen Dow Jones hadde klatret 0,6 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq steg 0,9 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For de viktigste børsene i Europa ble det en blandet dag. I Frankfurt falt den tyske DAX-indeksen med 0,4 prosent, mens indeksen CAC 40 i Paris klatret 0,1 prosent. Ved 17.30-tiden lå Londons FTSE 100-indeks an til å øke med 0,9 prosent.

I Asia var det fridag på Nikkei-indeksen i Japan, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong endte med en nedgang på 0,9 prosent.