Nets-ansatt utbetalte 3,3 millioner til seg selv

Foto: Eylulg / Shutterstock / NTB/Scanpix.
Foto: Eylulg / Shutterstock / NTB/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen): En rekke konkurssaker som er ferdig behandlet og lukket, risikerer å bli åpnet igjen etter at en nå 35 år gammel mann som tidligere jobbet for betalingsformidlingsselskapet Nets har innrømmet å ha underslått flere millioner kroner som egentlig skulle utbetales til flere konkursbo.

Det var først etter at mannen sluttet i Nets høsten 2017 at det utspekulerte underslaget ble avdekket. Finansavisen kan fortelle at saken mot siktede har vokst i omfang etter hvert som etterforskningen har pågått.

Nets anmeldte ham i første omgang for underslag av 2,5 millioner kroner. Men etter at politiet etterforsket pengestrømmer og transaksjoner mannen hadde hatt befatning med, og man fikk opplysninger fra siktede selv i avhør, så er underslagsbeløpet ifølge Finansavisen oppjustert til 3,3 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Oljeservicegründer om omstridt budsjettgrep: – Juks og tull

I tillegg er det avdekket at mannen har gjennomført lånebedrageri i sin mors navn på til sammen 1,2 millioner kroner.

– Min klient har samarbeidet med politiet og erkjent de faktiske forholdene. Saken hadde ikke blitt oppklart så raskt uten min klients samarbeid og tilståelse hvilket er selvsagt for ham. Min klient oppfatter at hele saken er en tragedie for hans nærmeste, for hans arbeidsgiver og andre involverte samt for ham personlig sier mannens forsvarer, advokat André Kirkholm i Advokatfirmaet Kirkholm, til Finansavisen.

Tre uavhengige kilder opplyser til Finansavisen Jus at mannens motiv for underslagene og bedrageriene, var å skaffe penger for å kunne gamble på nett.

Les også:

Anmeldelse mot Fredensborg henlagt

Tine varsler nedleggelser og bemanningskutt

«Røkketårnet» kan bli flyttet til Bergen

Saken ble først publisert på Hegnar.no