Frp uttrykker forståelse for at ekstravagant pengebruk vekker reaksjoner

<p>Nå blir det også enklere fest for Frps stortingsgruppe, etter at partiet har høstet kritikk for ekstravagant pengebruk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
Nå blir det også enklere fest for Frps stortingsgruppe, etter at partiet har høstet kritikk for ekstravagant pengebruk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Utgiftene Frps stortingsgruppe fikk dekket til fest og moro i fjor, var spesielt høye. I år blir de lavere, lover partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har forståelse for at pengebruken vekker reaksjoner, skriver Frps sekretariatsleder Per Kristian Solbak i en epost til Aftenposten.

Han lover at de i år vil bruke langt mindre penger. Avisas gjennomgang viser at Frps stortingsgruppe brukte 1,4 millioner kroner til fest og sosiale aktiviteter i fjor, tilsvarende 26.900 kroner per stortingsrepresentant. Det er betydelig mer enn det de andre partiene belaster statsbudsjettet med til samme formål og 57 ganger mer enn det statlige institusjoner kan bruke per person til såkalte velferdstiltak som julebord, sommerfest eller andre sosiale tiltak.

Pengene partiene bruker til velferdsformål for stortingsgruppene, overføres over statsbudsjettet.

Bakgrunn: Frps stortingsgruppe har hygget seg for 26.900 kroner per person

– Etter valget i 2017 tok jeg tak i dette sammen med gruppeledelsen, og nivået på stortingsgruppens velferdsutgifter i 2018 vil være på godt under halvparten, skriver Solbak.

Høyres stortingsgruppe brukte nest mest penger til velferdstiltak med 13.551 kroner i fjor. Deretter følger KrF, Venstre og Ap med et hyggebudsjett like over og like under 4.000 kroner. SV brukte 2.300 kroner og Senterpartiet 1.800 kroner per ansatt/stortingsrepresentant.

Les også: Fem av ni partier vil ikke gi innsyn i egen bruk av offentlige midler

Personvernpolicy