Så mye penger får dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth II av Storbritannia. Scanpix/AFP.
Dronning Elizabeth II av Storbritannia. Scanpix/AFP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronning Elizabeth fikk en pen lønnsøkning i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronning Elizabeth har fått en god del penger fra den britiske regjeringen i løpet av det siste året, en økning på nesten 78 prosent sammenlignet med det hun fikk året før, ifølge CNBC.

Onsdag publiserte Det kongelige hushold sitt årsregnskap, kalt The Sovereign Grant Report, som blant annet viser hvor mye penger dronningen mottar.

Dronningens inntekt er fra flere strømmer, inkludert Sovereign Grant, som er den delen av dronningens penger som tilbys av skattebetalerne og som skal brukes til hennes offisielle plikter, vedlikehold av de kongelige palassene, lønn og andre personaleutgifter, skriver nyhetsbyrået.

Samlet var dette tilskuddet for 1. april 2017 til 31. mars 2018 76,1 millioner pund, tilsvarende om lag 815 millioner kroner. For 2018 til 2019 vil dette tilskuddet være 82,2 millioner kroner, eller 880 millioner kroner, ifølge Det kongelige hushold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten viste også ifølge CNBC at offentlige midler som brukes av dronningen til offisielle utgiftstjenester økte fra 41,9 millioner pund i 2016/2017, tilsvarende 449 millioner kroner, til 47,4 millioner pund i 2017/2018, tilsvarende 507 millioner kroner, en økning på 13 prosent, hovedsakelig på grunn av økte utgifter til vedlikehold av slottet.

Dronningen bruker inntekter fra hennes personlige investeringsportefølje og private eiendommer til å betale sine private utgifter, ifølge Det kongelige hushold.

Forbes estimerte nylig dronningens nettoformue til 530 millioner dollar, tilsvarende 4.285 millioner kroner, i 2016.

Opprinnelig publisert hos Hegnar.no

Les mer fra Hegnar.no:

Droppet proffe søknadskrivere - sparte flere hundre tusen

CO2-krisen er ikke over for bryggeri

Norsk industri tar en pust i bakken