Trakk boligsalg for 16 millioner – fikk 41 millioner

Foto: Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Reklamegründer Bjørn Polmar ville selge huset på Høvik i 2012 for 16 millioner kroner, men ombestemte seg. Det gjorde han ikke da Paretos Einar Løvoll banket på med 41 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Det stemmer at vi var ute i markedet i 2012. Vi hadde kjøpt leilighet for å flytte, men ombestemte oss etter å ha fått second thoughts , sier Bjørn Polmar.

Han var en av fem som var med å etablere Kitchen Reklamebyrå tilbake i 2002. Nå har han gjort det nesten like bra som boligeier. Huset i Mellemveien 6 på Høvik i Bærum som ble kjøpt i 1998 for 3,5 millioner kroner, er nemlig solgt for den nette sum av 41 millioner kroner.

– I stedet for å selge huset, solgte vi leiligheten og ble boende. Vi bygget ut og pusset opp, og har hatt seks fine år, sier Polmar.

Les også: Dobler prisen på Frogner-leilighet etter tre år

Kjøper banket på

Han hadde ingen planer om å selge eiendommen nå heller. Inntil Pareto-mannen Einar Løvoll banket på døren med 41 millioner i hånden.

– Jeg vil ikke kommentere det, men eiendommen har ikke vært lagt ut i det offentlige markedet, sier Polmar.

– Det er korrekt at jeg har meglet eiendommen og at initiativet kom fra kjøpersiden, sier Jens Chr. Killengreen til Finansavisen.

Han legger imidlertid til at eiendommen slik den fremstår i dag ikke er direkte sammenlignbar med slik den var i 2012. Det skal ha vært lagt betydelige ressurser i oppussingen om utbyggingen.

Huset er i utgangspunktet et klassisk trehus bygget i 1923 med praktikantdel, dobbelgarasje, flere peiser og flott kjøkken.

Les også: Kjøpte villa for 17,6 - vil selge for 32,5 mill.

Nærhet til E18

Resultatet er en prislapp helt i toppsjiktet for eneboliger på Høvik. Det Einar Løvoll har kjøpt, er et hus på totalt 358 kvadratmeter og en tomt på 1,4 mål.

For 41 millioner har han fått en eiendom i veldig god stand etter oppussingen og med utsikt ut mot Oustøen, Grimsøya, Snarøysundet og Fornebulandet. Solforholdene skal også være svært gode.

Eiendommen har imidlertid ikke umiddelbar nærhet til sjøen. Da ligger E18 nærmere, knappe 250 meter, men antagelig langt nok unna til å slippe motorsus.

På den positive siden ligger eiendommen slik til at Løvoll kjører inn på E18 akkurat der morgenrushet slipper, men hjem igjen på ettermiddagen må han stå i kø som mange andre.

Les også: Gigantgevinst for Stang - tjener 27 mill. på boligsalg

Tjente 45 millioner

Einar Løvoll har forvaltet fondet Pareto Aksje Norge siden starten i 2001. Fondet har doblet verdiene siden 2011, og Løvoll er selv blant dem som har tjent gode penger på det.

Ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv har Løvoll fondsandeler for 94 millioner kroner, hvorav verdistigningen utgjør 45 millioner – akkurat tilstrekkelig til å dekke kjøpspris, dokumentavgift og innflytting i en villa på i Bærum.

Saken ble først publisert på Hegnar.no