Meny

Stavanger kommune svindlet for 500.000 kroner

Stavanger kommune har ved en feil betalt en halv million kroner til nettsvindlere. Svindlerne ble avslørt da de prøvde å få utbetalt samme sum en gang til.

18. mai fikk kommunen en falsk epost fra noen som utga seg for å være daglig leder i det kommunale foretaket Stavanger Utvikling KF. Kommunen ble bedt om å betale 49.500 euro til kursvirksomhet, melder NRK.

Beløpet utgjør cirka 500.000 kroner.

Kommunen skriver i en pressemelding at pengene ble utbetalt som følge av rutinesvikt.

– Det er vanskelig å si akkurat hvor ofte det skjer, men det er blitt såpass vanlig at hvis du jobber med å behandle fakturaer, må du være bevisst på problemet, sier direktør Torgeir Waterhouse i IKT-Norge.

– Taktikken til svindlerne er å bombardere ulike epostadresser helt til noen glipper. Derfor er gode rutiner helt avgjørende, og man er nødt til å ta høyde for at mennesker gjør feil, fortsetter Waterhouse.

Stavanger kommune vil anmelde svindelsaken og oppfordrer andre til å være på vakt.

Privatøkonomi
Populært