Klæbo har dratt inn 1,5 millioner i premiepenger

Klæbo setter pris på at foreldrene har kontroll på økonomien hans, som har blitt betydelig bedre som følge av kometkarrieren. Her er han avbildet etter å ha vunnet 15 km jaktstart for menn i Ruka i Finland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Klæbo setter pris på at foreldrene har kontroll på økonomien hans, som har blitt betydelig bedre som følge av kometkarrieren. Her er han avbildet etter å ha vunnet 15 km jaktstart for menn i Ruka i Finland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo (21) har hittil i år håvet inn over 1,5 millioner kroner i premiepenger, skriver VG. I tillegg kommer lønn og sponsorinntekter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den økonomiske situasjonen for Johannes er ganske endret siden har startet på Beitostølen for et år siden. I løpet av det siste året så har læringskurven for både ham og oss vært ganske bratt, sier pappa og manager Haakon Klæbo til avisen.

Han ønsker ikke å kommentere omfanget av sponsoravtalene, men sier han tidligere har uttalt at de er større en premiepengene. Som en del av elitelaget i sprint får Klæbo junior et sted mellom 330.000 og 360.000 kroner.

21-åringen selv sier han ikke har sett noe særlig til pengene, og det meste blir stående på konto.

– Jeg styrer ikke mine egen penger og det er nesten sånn at jeg får bruke så og så mye i uken, sier han til VG.