Så mye har milliardærene donert til veldedighet

Warren Buffett topper listen, han har gitt vekk mer enn 46 milliarder dollar de siste 17 årene. Foto: NTB scanpix.
Warren Buffett topper listen, han har gitt vekk mer enn 46 milliarder dollar de siste 17 årene. Foto: NTB scanpix.

Warren Buffett og Bill Gates er de mest gavmilde milliardærene i USA, viser en ny rapport, ifølge CNBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er "The Chronicle of Philantrophy" som slår fast hva de ti rikeste personene i USA har donert til veldedighet siden 2000.

Buffett topper listen, han har gitt vekk mer enn 46 milliarder dollar de siste 17 årene, noe som tilsvarer 71 prosent av hans formue, som i 2016 var på 65.5 milliarder.

På andreplass ligger Bill Gates, som har gitt vekk 18 milliarder dollar, eller 22 prosent av sin 2016-formue på 81 milliarder dollar. Gates og kona har imidlertid gitt vekk det dobbelte av det beløpet siden de startet sin stiftelse i 1994. Sist måned donerte han også 4,6 milliarder dollar i Microsoft-aksjer.

Michael Bloomberg som ligger på tredjeplass, har gitt vekk omlag ti prosent av sin formue på 45 milliarder dollar. Også dette tallet er noe lavt, ettersom det han ga før år 2000 ikke er regnet med. Det er heller ikke anonyme gaver.

Google-toppene Sergey Brin og Larry Page er på fjerde- og femteplass. Brin har gitt 37,7 milliarder dollar, eller seks prosent av formuen sin, mens Page har gitt 38,5 milliarder, som tilsvarer fire prosent av formuen hans.

På tiende plass ligger Jeff Bezos som en kort periode denne sommeren var verdens rikeste mann. Han har gitt mindre enn 0,1 prosent av formuen sin til veldedighet. Totalt har han gitt 68 millioner dollar av sin formue som lå på 67 milliarder i 2016, og som ligger på mer enn 80 milliarder dollar i dag.

Denne artikkelen ble først publisert i Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden