– Ønsker å gjøre en enda bedre jobb enn pappa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skipsreder Synnøve Seglem - datter av Trygve Seglem - eier sammen med søsteren 30 prosent av en av Norges største private rederigrupper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er ikke lagt noen planer for hva som skjer med pappas eierskap. Det er ikke satt i system, men jeg ønsker å jobbe med dette videre. Jeg tror også søsteren min trives med å jobbe i dette. Vi jobber fint sammen, sier skipsreder Synnøve Seglem - som har jobbet som nestkommanderende i rederiet Knutsen OAS Shipping i fire år - til DN.

Knutsen-gruppen er en av Norges største private rederier med totalt 47 fartøyer. Det er kontrollert av Synnøve selv, lillesøsteren Jorunn Seglem og faren Trygve Seglem.

37-åringen forteller til avisen at hun sammen med søsteren kontrollerer 30 prosent av familiens verdier, mens faren kontrollerer de resterende 70 prosentene. Overføringen av ti prosent til hver av døtrene skjedde allerede i 2005, da Synnøve var 25 år og Jorunn 20 år. I 2007 mottok de ytterligere fem prosent hver slik at de i dag eier 15 prosent hver.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg angrer ikke på det valget jeg har tatt om å gå inn i familiebedriften. Det blir også et spørsmål om hva man ønsker å fokusere på. Jeg ønsker ikke å bruke krefter på presset fra andres forventninger, sier Seglem.

- Jeg ønsker å gjøre en så god jobb som mulig og gjøre en enda bedre jobb enn pappa. Det er det søsteren min og jeg skal prøve på, og jeg tror vi klarer det, sier hun til DN.

(Artikkelen er først publisert i Hegnar.no)