Vil kreve gratis BH for kvinnelige arbeidere

Industri Energi deler ut flammehemmende BH til medlemmene. Nå krever LO-forbund at jobben må betale BH for kvinner med fysisk arbeid.

LOs medlemsforbund Industri Energi er klare til å dele ut flammehemmende arbeids-BHer til sine kvinnelige medlemmer. Foto: Devold.no.

LOs medlemsforbund Industri Energi er klare til å dele ut flammehemmende arbeids-BHer til sine kvinnelige medlemmer. Foto: Devold.no.

LOs medlemsforbund Industri Energi er klare til å dele ut flammehemmende arbeids-BHer til sine kvinnelige medlemmer.

Nå krever forbundet at arbeidsgiverne betaler dette for kvinner med fysisk arbeid, ettersom kvinner med fysisk arbeid har behov for spesielle BHer tilpasset arbeidet, melder fagbladet FriFagbevegelse.no.

– Vi mener at dette er en viktig likestillingssak. Det er flere av våre medlemmer som bruker slike arbeids-BHer på jobb grunnet fysisk krevende yrker. Da er det lite behagelig å bruke vanlige BH, sier leder for forbundets ungdomsutvalg, Maren Marie Wilhelmsen til ABC Nyheter.

Les også:  Du gjør vel ikke disse feilene når du vasker klær?

Det var en kvinnelig elektriker som tipset dem om behovet. Ifølge Wilhelmsen er det mange arbeidsgivere som ikke regner BH som arbeidstøy, og som derfor ikke vil dekke kostnaden.

– Dette ønsker vi å få en endring på, og fram til det skjer har vi noen arbeids-BHer som våre medlemmer som trenger det kan få, sier Wilhelmsen.

De har så langt kjøpt inn 250 BHer med Industri Energi-logoen. Ifølge FriFagbevegelse.no er arbeids-BHen produsert i ull og i flammehemmende materiale. Den er mer behagelig å ha på blant annet fordi den er uten spiler.

Les også:  Moderne klær kan være miljøverstinger

Sammenlign forsikringer

Få tilbud - spar penger

Samle smålån

Få lavere rente på smålån og kredittgjeld.

Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334

Start her
i samarbeid med Tjenestetorget

Sammenlign alle kredittkort i Norge

Kredittkort.com i samarbeid med Kredittkort.com

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden