Norges dyreste leilighet til salgs: Kvadratmeterpris 210.000 kroner

<p>Boliger på Sørengkaia mot Havnelageret. Området har blitt svært populært og meglerne kan prise leiligheter deretter. – Jeg vet det er solgt noen leiligheter opp mot 200.000 per kvadratmeter, men det er mulig at dette kan bli en rekord, sier megler som skal selge leilighet med prisantydning på 210.000 kroner kvadratmeteren. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix</p>
Boliger på Sørengkaia mot Havnelageret. Området har blitt svært populært og meglerne kan prise leiligheter deretter. – Jeg vet det er solgt noen leiligheter opp mot 200.000 per kvadratmeter, men det er mulig at dette kan bli en rekord, sier megler som skal selge leilighet med prisantydning på 210.000 kroner kvadratmeteren. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix

Sørenga seiler opp som Oslos nye eksklusive bydel. En leilighet som ligger ute for salg, kan sette prisrekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjordbyen er Oslo kommunes prosjekt som skal frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til byutvikling på en slik måte at byen åpnes mot fjorden.

Med Operaen, fjorden og parker som nærmeste nabo har Sørenga god beliggenhet i den nye Fjordbyen. Sommeren 2015 åpnet Sørenga sjøbad, et anlegg med sandstrand, brygger, sjøbasseng og stupetårn.

Nå er området som lenge har vært preget av byggearbeider, i ferd med å ferdigstilles. Og meglere kan prise leilighetene her svært høyt.

Les også : – Ser mer forbrukerjustis rundt lokkepriser

– Kommer flere rekorder

Akkurat nå ligger en leilighet på 119 kvadratmeter og en prisantydning på 25 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på 210.000 kroner, ute for salg. Dette er den leiligheten som er priset høyes per kvadratmeter i Norge akkurat nå, melder E24.

Eiendomsmegler Terje Tinhold i Nordvik & Partners, som skal selge leiligheten, forklarer at den 85 kvadratmeter store «takstua» og to garasjeplasser, som hver er verdt cirka 1,2 millioner, er med på å trekke opp prisen.

– Jeg vet det er solgt noen leiligheter opp mot 200.000 per kvadratmeter, men det er mulig at dette kan bli en rekord. Dette blir ikke den siste rekorden som går der nede. Det kommer til å komme flere rekorder, og internasjonalt sett bør prisene ligge på dette nivået i så flotte områder, sier megleren til E24.

Les også: Leilighet gikk 47 prosent over prisantydning

– Jeg tror vi må bli vant til disse prisene

Tinholt sier det er flere som har meldt sin interesse, etter at leiligheten ble lagt ut for salg i helgen. Han er ikke overrasket over at fasjonable leiligheter i dette området og områder som Tjuvholmen, har en kvadratmeterpris på rundt 200.000 kroner.

– Jeg tror vi må bli vant til disse prisene. Jeg har i flere år sagt at 200.000 kroner per kvadratmeter er rett rundt hjørnet. Det har skjedd flere steder, sier megleren til E24.

Han er ikke den eneste som har forutsett denne utviklingen. Les mer: Megler tror på 200.000 kroner per kvadratmeter

Kvadratmeterpriser på godt over 100.000 kroner er ikke lenger uvanlig for små leiligheter som ligger sentralt i Oslo.

– Mange spekulanter kjøper slike leiligheter. Det er et usunnhetstegn at noen tar større sjanser enn de burde, uttalte bedriftsøkonom og bygningsingeniør Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til ABC Nyheter i fjor høst.

Les mer: – Spinnville priser på små leiligheter

Personvernpolicy