Mann (49) fikk avslag på krav om yrkesskade:

Trygderetten: – Skade på julebord er ikke arbeidsulykke

JULEBORD: Det regnes ikke som yrkesskade dersom du blir skadet under julebordsfeiring med jobben. Foto: Colourbox
JULEBORD: Det regnes ikke som yrkesskade dersom du blir skadet under julebordsfeiring med jobben. Foto: Colourbox

Selv om julebordet arrangeres på jobben, regnes det ikke som arbeidstid. En 49-åring fra Nordland har fått avslag i alle instanser på sitt krav om å få en julebordskade karakterisert som arbeidsulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordlendingen pådro seg hode- og nakkeplager under en lek som ble arrangert på julebordet på arbeidsstedet hans. 49-åringen, som ikke drakk alkohol på festen fordi han kjørte bil til og fra, ble plukket ut av sjefen til å være med på leken.

«Under leken ble jeg plassert på en benk der jeg satt, inntil skadevolder (sjefen) som en del av leken uten forvarsel kastet seg over meg, jeg var helt uforberedt på den plutselige og voldsomme hendelsen. Med stor kraft ble jeg slengt bakover og der nakke og hodet traff det flislagte gulvet med stor kraft samtidig som kroppen min roterte bakover og med skadevolders fulle vekt over meg», heter det i skademeldingen 49-åringen sendte til NAV.

49-åringen ville ha skadene godkjent som yrkesskade. Det ble avvist av NAV Forvaltning Nordland og saken endte i Trygderetten.

Saken blir omtalt i siste nummer av Trygderettens avis Innblikk.

Les også: Slik unngår du de verste tabbene på julebordet

– Ligner på overfall

Høyesterett har tidligere slått fast at skader som inntreffer under sosiale aktiviteter som julebord vanligvis ikke dekkes.

49-åringens advokat Lars Olav Skårberg anførte for Trygderetten at 49-åringen ikke frivillig meldte seg til å være med på leken, men ble plukket ut av sjefen som «frivillig».

Han mener også det var et poeng at det var sjefen som kastet seg over klienten og dermed forvoldte skaden.

Advokaten mener også at tilknytningen til arbeidet blir sterkere siden julebordet ble arrangert på arbeidsplassen, og ikke «ute på byen».

Skårberg viste dessuten til et rundskriv fra Nav som han mener gjør det naturlig å sammenligne den aktuelle skaden med overfallsskade som godkjennes som yrkesskade.

– At skaden ble forvoldt gjennom overfallslignende aktivitet, av kollega som også var sjef på arrangement i regi av arbeidsgiver, etablerer da tilstrekkelig tilknytning til arbeidet etter vår oppfatning, skriver advokaten.

Les også: Julebord-tips - så du ikke går på en smell

– Dekker ikke dans

Motparten, NAV Klageinstans, viser til rettspraksis og noe utvidede retningslinjer for godkjenning av yrkesskadedekningen under sosiale arrangementer, men holder fast ved en streng linje:

– På den annen side dekkes ikke alle aktiviteter som utføres i forbindelse med arbeidet. For eksempel dekkes vanligvis ikke skader som inntreffer under rent sosiale aktiviteter eller fritidsaktiviteter i regi av arbeidsgiveren, som middag og dans på seminar, julebord eller organisert trening etter arbeidstid. Det samme gjelder skader som inntreffer dersom en seminardeltaker benytter en pause i programmet til å kjøre slalåm eller ta en joggetur, mener Klageinstansen.

Les også: - Det drikkes for mye i arbeidslivet

Skulle ikke styrke arbeidsmiljøet

Trygderetten er enig med Klageinstansen, og poengterer at det ikke er opplyst noe om at 49-åringen var i betalt arbeidstid da ulykken skjedde. Det er heller ikke klart om han hadde fått formelt pålegg om å delta på julebordet, eller om det ville få konsekvenser for han å ikke delta.

– Det er heller ikke gitt opplysninger som tilsier at leken innebar teambygging eller tok sikte på å bidra til et styrket arbeidsmiljø, mener Trygderetten som heller ikke ville tilkjenne 49-åringen saksomkostninger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus