Meny

Hauglie varsler et mer mobilt Nav

Arbeidsminister Anniken Hauglie sier at Nav i større grad skal møte brukerne der de er. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å gjøre det enklere for brukerne skal framtidens Nav skal i mye større grad oppsøke dem hjemme eller ute på arbeidsplassene, varsler arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Endringene er del av regjeringens Nav-plan, som skal settes ut i livet de neste månedene, skriver VG.

– Nav skal møte deg der du er. Du vil få se et mer mobilt Nav som ikke er bundet til kontoret. Nav reiser ut til brukerne og på arbeidsplassene, og de har med seg fullt brukerutstyr på nettbrettet eller PC-en, forklarer Hauglie. Hun peker på at hvis «Olga» er dårlig til beins eller hvis «Karl» har sosial angst, kan Nav oppsøke dem hjemme.

Les også:   – Nav somler med krav om tilbakebetaling

Ordningen er allerede i gang på Nav-kontoret i Lillehammer/Gausdal i Oppland. Der setter Nav-ansatte seg allerede i bilene og kjører ut til arbeidsgivere og brukere. Hver måned er kontoret i kontakt med 150– 200 arbeidsgivere.

Arbeidsministeren lover samtidig økt tilstedeværelse på nye digitale plattformer.

– Vi vil øke bruken av chattekanaler og sosiale medier for å understøtte nettstedet. De som har behov for personlige møter med NAV-ansatte, skal fortsatt få det, forsikrer Anniken Hauglie.

Privatøkonomi
Populært