Meny

Frp gjentar ultimatum før grønt budsjettmøte

ULTIMATUM: Frp står på sitt krav om avgifter på bensin- og dieselavgifter. Fra.v Hans Olav Syversen (KrF), som er leder av finanskomiteen på Stortinget, Svein Flåtten (H),Terje Breivik (V) og Hans Andreas Limi (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På vei inn til det første virkelig grønne budsjettmøtet på Stortinget, gjentok Frps Hans Andreas Limi regjeringens bilpakke-ultimatum.

Forhandlingsklimaet er blitt tøffere på Stortinget idet budsjettforhandlingene for alvor tar fatt på det som skal handle om det grønne skiftet.

På vei inn til et nytt møte fredag ettermiddag der innspillene fra det grønne underutvalget skulle være eneste tema, gjentok Limi at Frp og Høyre ikke har en eneste øre mer å gi når det gjelder bensin- og dieselavgifter.

Lite smart

– Det er vårt utgangspunkt. Vi får se på andre tiltak som likevel gjør at vi kommer i mål, sa han.

Det er en «lite smart strategi» – bemerket Venstres Terje Breivik.

– Venstre er villige til å forhandle om alt. Vi går ikke inn i forhandlinger med ultimatum. Det er en lite smart strategi. Jeg registrerer at regjeringspartiene gjør det. Men vi har tenkt å bidra til at også det ultimatumet er mulig å påvirke, sa han til NTB.

Substans

Hans Olav Syversen (KrF) forventet avklaringer og fremdrift under fredagens budsjettforhandlinger, selv om regjeringspartiene i forkant mente at det kun ville handle om å gå gjennom menyen fra det grønne underutvalget.

– Vi forutsetter at vi møtes fordi det er substans vi skal diskutere. Det ville overraske meg om det er noe annet. Vi må gjøre noen valg for å komme videre, sa Syversen.

Grønn meny

I en drøy uke har Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Ola Elvestuen (V), Kenneth Svendsen (Frp) og Nikolai Astrup (H) jobbet med en såkalt meny for ulike tiltak på statsbudsjettet som vil føre til reduserte utslipp av CO2.

Listen er hemmelig, men det er åpenbart at forslagene både handler om skjerpelser av skatter og avgifter på alt som gir økte utslipp – og lettelser som kan føre til utslippskutt.

Privatøkonomi
Populært