Meny

Budsjettforhandlerne vurderer grønne innspill

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finanspolitikerne som forhandler om statsbudsjettet, møtes fredag ettermiddag for å diskutere innspillene fra arbeidsgruppen for det grønne skiftet.

I en drøy uke har Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Ola Elvestuen (V), Kenneth Svendsen (Frp) og Nikolai Astrup (H) jobbet med en såkalt meny for ulike tiltak på statsbudsjettet som vil føre til reduserte utslipp av CO2. Det handler både om skjerpelser av skatter og avgifter på alt som gir økte utslipp – og lettelser som kan føre til utslippskutt.

Budsjettforhandlerne fra regjeringspartiene og samarbeidspartiene møtes i statsrådssalen på Stortinget fredag ettermiddag for å diskutere menyen. Det opplyses at dette ikke skal være et forhandlingsmøte – men et møte der forslagene og innspillene blir gjennomgått.

Privatøkonomi
Populært