Meny

Frp-forslag om å avvikle kontantstøtten

Harald Tom Nesvik og Frps programkomité foreslår avvikling av kontantstøtten. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets programkomité vil avvikle kontantstøtten og heller vurdere alternative ordninger for dem med barn som ikke går i barnehage.

Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Frp og nestleder i programkomiteen, betegner det nye forslaget til partiprogram som ideologisk skarpere og mer tydelig enn tidligere, skriver Aftenposten. Ett av flere kontroversielle forslag fra komiteen er å fjerne kontantstøtten i neste stortingsperiode.

– Dette vil det nok bli intern debatt om, innrømmer Nesvik før han utdyper:

– Vi vil ikke lenger ha denne statlige ordningen. Vi ønsker å se på alternative systemer hvor skattefritak står sentralt i stedet for kontantoverføringer. Vi får nå en debatt om det i partiet, og så får vi se hva vi ender opp med til sist.

Les også:  Skjerper reglene for barnetrygd i utlandet

Kristelig Folkeparti, som har vært kontantstøttens sterkeste beskytter, er skuffet over at samarbeidspartneren Frp vurderer å avvikle ordningen.

– Det er trist at barnefamiliene mister et parti som alliert i valgfriheten for familier til å organisere sitt privatliv. Det er KrF og Senterpartiet som nå er garantisten for å opprettholde dette systemet, sier KrF-nestleder Dagrun Eriksen, som også leder partiets programkomité.

Privatøkonomi
Populært