Nav anmeldte dagpengesvindel for 41 millioner kroner

Nav har anmeldt trygdesvindel for 100 millioner kroner så langt i år. NAV-direktør Sigrun Vågeng sier etaten har forbedret sine kontroller betraktelig.
Nav har anmeldt trygdesvindel for 100 millioner kroner så langt i år. NAV-direktør Sigrun Vågeng sier etaten har forbedret sine kontroller betraktelig. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nav har anmeldte 478 personer for trygdesvindel mellom januar og april i år. Flest anmeldes for svindel av dagpenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

283 personer er anmeldt for å ha svindlet til seg dagpenger for til sammen 41,3 millioner kroner. Dagpenger topper dermed statistikken over svindelsaker. Det totale omfanget av svindelsaker utgjør nærmere 100 millioner kroner.

– De som gir feil opplysninger til Nav bør være klar over at kontrollene våre er blitt bedre og mer målrettet. Å svindle til seg trygd er forbundet med risiko, sier arbeids- og velferdsdirektør Vågeng.

Les også: Hauglie vil sikre unge hjelp innen åtte uker

316 personer er anmeldt for å ha jobbet mer enn de har opplyst, og dermed fått utbetalt mer i stønad enn de har rett til. Hittil i 2016 dreier det seg om 50,7 millioner kroner.

Flere enn tidligere er anmeldt for svindel av sykepenger. 68 personer ble i årets fire første måneder anmeldt for å ha svindlet Nav for til sammen 14,8 millioner kroner av denne stønaden. Av disse 68 personene er 14 anmeldt for medvirkning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i år har Nav anmeldt 46 personer for arbeidsmarkedskriminalitet. Den største av disse sakene gjelder trygdesvindel for i overkant av 1,7 millioner kroner. Personen skal ha unndratt skatt og drevet omfattende næringsvirksomhet samtidig som han mottok sykepenger og arbeidsavklaringspenger.

Les også: Mann dømt for Nav-bedrageri av 900.000 kroner