Nav anmeldte dagpengesvindel for 41 millioner kroner

Nav har anmeldt trygdesvindel for 100 millioner kroner så langt i år. NAV-direktør Sigrun Vågeng sier etaten har forbedret sine kontroller betraktelig.
Nav har anmeldt trygdesvindel for 100 millioner kroner så langt i år. NAV-direktør Sigrun Vågeng sier etaten har forbedret sine kontroller betraktelig. Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Nav har anmeldte 478 personer for trygdesvindel mellom januar og april i år. Flest anmeldes for svindel av dagpenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

283 personer er anmeldt for å ha svindlet til seg dagpenger for til sammen 41,3 millioner kroner. Dagpenger topper dermed statistikken over svindelsaker. Det totale omfanget av svindelsaker utgjør nærmere 100 millioner kroner.

– De som gir feil opplysninger til Nav bør være klar over at kontrollene våre er blitt bedre og mer målrettet. Å svindle til seg trygd er forbundet med risiko, sier arbeids- og velferdsdirektør Vågeng.

Les også: Hauglie vil sikre unge hjelp innen åtte uker

316 personer er anmeldt for å ha jobbet mer enn de har opplyst, og dermed fått utbetalt mer i stønad enn de har rett til. Hittil i 2016 dreier det seg om 50,7 millioner kroner.

Flere enn tidligere er anmeldt for svindel av sykepenger. 68 personer ble i årets fire første måneder anmeldt for å ha svindlet Nav for til sammen 14,8 millioner kroner av denne stønaden. Av disse 68 personene er 14 anmeldt for medvirkning.

Hittil i år har Nav anmeldt 46 personer for arbeidsmarkedskriminalitet. Den største av disse sakene gjelder trygdesvindel for i overkant av 1,7 millioner kroner. Personen skal ha unndratt skatt og drevet omfattende næringsvirksomhet samtidig som han mottok sykepenger og arbeidsavklaringspenger.

Les også: Mann dømt for Nav-bedrageri av 900.000 kroner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus