Meny

Ap-betalt rapport viser at skattekutt er ineffektivt

Den norske oljenedturen fører både til svakere vekst og økt arbeidsledighet i Norge. Finans Norges forventningsbarometer for årets andre kvartal viser at nordmenn fortsatt ser mørkt på den økonomiske utviklingen fremover. Foto: NTB scanpix. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skattelettelser er en dyr og ineffektiv måte å få ned ledigheten på, viser en SSB-rapport bestilt av Arbeiderpartiet. Frp-leder og finansminister Siv Jensen avfeier konklusjonen.

Aps stortingsgruppe har betalt Statistisk sentralbyrå (SSB) 50.000 kroner for å lage rapporten, skriver VG.

Beregningene viser at offentlige investeringer er hele 15 ganger mer effektivt enn skattekutt dersom målet er å skape arbeidsplasser, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Dersom pengene brukes på offentlig kjøp av varer og tjenester, så er det 70 ganger mer effektivt enn skattekutt, sier Støre.

Ap-lederen mener høyresiden i norsk politikk ikke kan dokumentere påstanden om at skattekutt over tid vil føre til økt aktivitet og dermed økte inntekter til fellesskapet.

– Dette er ingen nyhet. Jeg går ut fra at Støre har fått med seg at 86 prosent av det økonomiske handlingsrommet på statsbudsjettet har gått til alt annet enn skattelettelser, sier Siv Jensen til avisen.

– Vi har økt samferdselsbudsjettet like mye som vi har redusert skattene. Vi har ikke redusert skattene som et kortsiktig sysselsettingstiltak, men fordi vi trenger et konkurransedyktig næringsliv i framtiden, sier Jensen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus