Meny

Lite lystige kvartalstall fra Petrobras

Brasils statlige oljeselskap Petrobras rapporterte torsdag om et tap i første kvartal tap på 318 millioner dollar eller nær 2,6 milliarder kroner. Landet er i en dyp økonomisk krise. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasils statlige oljeselskap Petrobras rapporterte torsdag om et tap i første kvartal på 318 millioner dollar, eller nær 2,6 milliarder kroner. Dermed fortsetter selskapet fallet etter sitt historisk verste år.

Resultatet var verre enn forventet og kom samme dag som president Dilma Rousseff ble suspendert i påvente av en riksrettssak. Hun ble felt delvis av Petrobras-skandalen, som har snudd næringslivet og det politiske landskapet i Brasil på hodet. Selskapet forklarer det svake resultatet med økte renter og fallende produksjon og salg.

Petrobras har lagt et ødeleggende år bak seg, med tap på hele 9,6 milliarder dollar, det andre året på rad i minus og det verste siden konsernet ble grunnlagt i 1953.

Les også: Petrobras med tap på 80 milliarder kroner

Antikorrupsjonsetterforskere har avdekket et svært omfattende svindelsystem der Petrobras-sjefer samarbeidet med entreprenører og underslo mer enn to milliarder dollar fra selskapet i løpet av et tiår, samtidig som politikere og politiske partier ble bestukket.

Rousseff har ikke vært innblandet i ordningen, men hun var styreleder i Petrobras under store deler av perioden som etterforskes.

Selskapet er også hardt rammet av fallet i oljepriser og en dyp økonomisk krise i Brasil.

Les også: Norsk rederi mistet kontrakt i Brasil

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus