Så enkelt er det å bytte bank

En undersøkelse fra Finans Norge viser at en av tre har byttet bank eller reforhandlet lånebetingelser det siste året. Vi viser deg hvor enkelt det er. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Og derfor skal du gjøre det.

Denne saken er laget for Axo Finans

Renten på lån er historisk lav, og bankene kniver om kundene. Nå kan det være gunstig å bytte bank. Er du god på forhandlinger, og har oversikt over låneutgiftene er det enkelt å spare tusenvis av kroner.
En undersøkelse fra Finans Norge viser at en av tre har byttet bank eller reforhandlet lånebetingelser det siste året. Dette tallet har aldri vært høyere, ifølge Finans Norge.
– Det er på tide å avlive to myter om lånemarkedet. Den ene er at konkurransen i bankmarkedet er slapp, den andre er at kundene føler seg tvunget til å akseptere dyre lån fordi det er så vanskelig å bytte bank. Finansbarometeret for 2016 avliver begge to effektivt, sier Tom Staavi, informasjonsdirektør i Finans Norge i en pressemelding.

Les også: Slik får du mest ut av feriepengene
Ifølge undersøkelsen fra Finans Norge er det bare fire prosent av de spurte som sier det er vanskelig å bytte bank.
Det kan virke litt skummelt og vanskelig å bytte bank når du tenker på alt du må endre samtidig, som avtalegiroer, faste trekk og lignende, men frister det ikke å spare litt penger?
Vi viser deg hvor enkelt det er å bytte bank.
Det første du må gjøre er å få oversikt over hva lånene dine koster. Det får du ved å logge deg på nettbanken.

Les også: Det kan være tusenvis å spare på denne lille jobben

På finansportalen får du oversikt over hva bankene kan tilby, men det kan være verdt å merke seg at dette ikke gir et helt fullstendig bilde. Du må derfor selv ta kontakt med banker som kan være aktuelle for deg.
Det fins omkostninger med å bytte bank. Skal du flytte boliglånet, må du blant annet betale tinglysingsgebyr. Kostnadene kan variere fra noen hundrelapper til flere tusen kroner.
Les mer om kostnadene på Finansportalen.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.
Les også