Ampert da streikerammet hotell gjenåpnet

Tore Skjelstadaune i Fellesforbundet avdeling 10 Oslo (til høyre) reagerer på at Hotell Radisson Blu Scandinavia gjenåpnet midt under streiken. Her er han avbildet med forbundsleder i Fellesforbundet Jørn Eggum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tore Skjelstadaune i Fellesforbundet avdeling 10 Oslo (til høyre) reagerer på at Hotell Radisson Blu Scandinavia gjenåpnet midt under streiken. Her er han avbildet med forbundsleder i Fellesforbundet Jørn Eggum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kom til hissig konfrontasjon da et streikerammet hotell i Oslo sentrum valgte å gjenåpne for langhelgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Radisson Blu Scandinavia stengte dørene dagen etter at streiken ble innledet, men onsdag gjenåpnet hotellet for langhelgen, melder TV 2.

– Tillitsvalgt på stedet fikk i går beskjed om at hotellet ville åpne igjen i dag klokken 15. Da får de selvfølgelig en reaksjon fra oss, sier Tore Skjelstadaune, leder i Fellesforbundet avdeling 10 Oslo.

Streikevakter sto utenfor og forsøke ifølge Skjelstadaune på en høflig måte å hindre folk å gå inn på hotellet.

Les også: Hotellstreiken utvides ytterligere

Da hotellet åpnet, kom det likevel til konfrontasjoner. Ifølge en av de tillitsvalgte forsøkte en av hotellets vakter å fysisk fjerne de streikende arbeiderne slik at gjester kunne komme inn.

– Det ble dessverre litt dramatisk, men politiet kom og fikk roet ned situasjonen, sier hotelldirektør Tarje Hellebust.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotelldirektøren sier de valgte å gjenåpne fordi streiken har pågått så lenge at det er blitt en belastning for gjestene og de uorganiserte ansatte.

– De uorganiserte står nå på gata uten lønn. Vi forholder oss til lover og regler, og mener bestemt at vi ikke driver streikebryteri. Alle som er på jobb er uorganiserte, og vi har redusert servicetilbudet, sier Hellebust.

Les også: Sykehushoteller får ikke dispensasjon fra streik