Meny

Gyldendal i minus i første kvartal

UNDERSKUDD: Gyldendal solgte mindre bøker enn budsjettert i første kvartal. Foto: Berit Roald / NTB Tema

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlagshuset Gyldendal fikk et underskudd på 50 millioner kroner på driften i første kvartal.

Konsernet la fredag fram tall som viser at omsetningen sviktet med 10 millioner kroner i første kvartal, og endte på 401 millioner kroner. Selskapets driftsresultat ble 50,1 millioner kroner i minus, en nedgang på 3 prosent i forhold til samme periode i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Tallene for første kvartal viser resultatsvikt på alle områder bortsett fra distribusjonsleddet, der Aschehoug og Gyldendal sammen kontrollerer Forlagssentralen.

«Den tidlige påsken påvirker både inntekter og resultat negativt i år», heter det i kvartalsrapporten fra selskapet.

Forlagsvirksomheten utgjør en av vesentlig del av omsetningen til konsernet, og havnet i første kvartal på 144,7 millioner kroner, med et negativ bruttoresultat på 11,2 millioner kroner.

Gyldendals inntekter fra digitalt innhold og tjenester utgjorde 23 prosent av konsernets inntekter i første kvartal, en vekst på 2 prosent mot samme periode i fjor. Det var i all hovedsak økt netthandel som drev veksten, skriver selskapet.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus