Enighet og tilfredshet i kommuneoppgjøret

Erik Kollerud (fra høyre), forhandlingsleder i YS kommune, Mette Nord, forhandlingsleder i LO kommune, Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS, Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, og Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne, stiller opp på et gruppebilde etter at partene i kommunesektoren kom fram til en forhandlingsløsning i hovedoppgjøret natt til lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Erik Kollerud (fra høyre), forhandlingsleder i YS kommune, Mette Nord, forhandlingsleder i LO kommune, Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS, Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, og Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne, stiller opp på et gruppebilde etter at partene i kommunesektoren kom fram til en forhandlingsløsning i hovedoppgjøret natt til lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Partene i kommunesektoren kom fram til en forhandlingsløsning i hovedoppgjøret natt til lørdag. Forbundene uttrykker i det store og hele tilfredshet over resultatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Med trange økonomiske rammer har vi fått et akseptabelt resultat. For første gang har vi fått vår del av den økonomiske rammen. Dermed har vi brutt trenden med lavlønnsprofil i kommuneoppgjørene, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune, som forhandlet på vegne av 129.000 ansatte i kommunal sektor.

Lønnsoppgjøret i staten og i kommunesektoren startet 12. april. Partene hadde frist til 30. april med å komme til enighet.

I kommunesektoren forhandlet LO Kommune, YS Kommune, Unio Kommune og Akademikerne Kommune med KS. I staten forhandler LO Stat, YS Stat, Unio Stat og Akademikerne Stat med Kommunaldepartementet.

Rammen for oppgjøret i 2016 er på 2,4 prosent og dermed på nivå med frontfaget.

Det er 20 år siden sist et hovedoppgjør i KS-området kom i havn uten hjelp av Riksmekleren.