Meny

Enighet og tilfredshet i kommuneoppgjøret

Erik Kollerud (fra høyre), forhandlingsleder i YS kommune, Mette Nord, forhandlingsleder i LO kommune, Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS, Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, og Jan Olav Birkenhagen, forhandlingsleder for Akademikerne, stiller opp på et gruppebilde etter at partene i kommunesektoren kom fram til en forhandlingsløsning i hovedoppgjøret natt til lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene i kommunesektoren kom fram til en forhandlingsløsning i hovedoppgjøret natt til lørdag. Forbundene uttrykker i det store og hele tilfredshet over resultatet.

– Med trange økonomiske rammer har vi fått et akseptabelt resultat. For første gang har vi fått vår del av den økonomiske rammen. Dermed har vi brutt trenden med lavlønnsprofil i kommuneoppgjørene, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune, som forhandlet på vegne av 129.000 ansatte i kommunal sektor.

Lønnsoppgjøret i staten og i kommunesektoren startet 12. april. Partene hadde frist til 30. april med å komme til enighet.

I kommunesektoren forhandlet LO Kommune, YS Kommune, Unio Kommune og Akademikerne Kommune med KS. I staten forhandler LO Stat, YS Stat, Unio Stat og Akademikerne Stat med Kommunaldepartementet.

Rammen for oppgjøret i 2016 er på 2,4 prosent og dermed på nivå med frontfaget.

Det er 20 år siden sist et hovedoppgjør i KS-området kom i havn uten hjelp av Riksmekleren.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus