Meny

Norsk milliardærfamilie har fått hjelp til skatteparadis-virksomhet

Familien Høegh er den største kunde med tilknytning til Norge i de lekkede dokumentene fra Mossack Fonseca, i de såkalte Panama Papers. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 1990-tallet har advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama hjulpet den norske milliardærfamilien Høegh med å opprette 42 postboksselskaper på De britiske jomfruøyene, ifølge Aftenposten.

Familien Høegh er den største kunde med tilknytning til Norge i de lekkede dokumentene fra Mossack Fonseca, i de såkalte Panama Papers, ifølge Aftenposten.

I dag er 20 av de 42 postboksselskapene til familien Høegh fremdeles i drift, ifølge avisa.

Ifølge Leif O. Høegh (52) betaler eierne riktig skatt der de er bosatt.

– Det er åpenbart at vi ikke gjemmer oss bort. Vi bruker eget navn, reguleres frivillig av kredittilsyn i tre land og rapporterer til myndigheter i de fleste store finanssentra, opplyser Høegh til avisa.

De lekkede dokumentene gir ikke grunnlag for å si at Høegh-familien har gjort noe ulovlig.

– Vi støtter den internasjonale utvikling hvor det inngås skatteavtaler om utveksling av informasjon mellom myndigheter, opplyser Høegh til NTB. Han understreker at de selskapene som fortsatt er aktive, er kontrollert av andre enn Høegh-familien.

Panama Papers-lekkasjen omfatter millioner av dokumenter som omhandler stråselskaper og kontoer i skatteparadiser som Fonseca hjalp mektige og velstående klienter over hele verden til å opprette.

Det internasjonale konsortiet av undersøkende journalister, ICIJ, vil offentliggjøre de omstridte papirene 9. mai.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus