Statoil med storinvestering i havvind i Østersjøen

Statoil ønsker å investere mer i vindkraft i Europa. Fra før har Statoil sammen med Statkraft bygget Sheringham Shoal Offshore Wind Farm på bildet. Den ligger utenfor kysten av Øst-England. Foto: CHPV/Scira Offshore Energy / NTB scanpix
Statoil ønsker å investere mer i vindkraft i Europa. Fra før har Statoil sammen med Statkraft bygget Sheringham Shoal Offshore Wind Farm på bildet. Den ligger utenfor kysten av Øst-England. Foto: CHPV/Scira Offshore Energy / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil og E. ON skal bygge havvind for 11 milliarder kroner i Østersjøen. Prosjektet skal forsyne rundt 400.000 husstander med fornybar kraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil kjøper en andel på 50 prosent i havvindprosjektet Arkona i Tyskland, melder selskapet.

– Vi er glade for å kunngjøre vår beslutning om å bygge ut dette store havvind-prosjektet sammen med E.ON. Denne investeringen er i tråd med vår strategi om gradvis å supplere vår olje- og gassportefølje med lønnsom fornybar energi og andre lavkarbonløsninger, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

Havvindparken Arkona skal ligge i Østersjøen, 35 kilometer nordøst for øya Rügen i Tyskland, og sørvest for den danske øya Bornholm. Den skal bestå av 60 turbiner, hver med en kapasitet på 6 megawatt, som installeres på bunnfaste monopeler i et område med 23 til 37 meters havdyp. Prislappen er 1,2 milliarder euro.

E. ON har ansvaret for å bygge og drive havvindparken. Strømproduksjonen skal etter planen starte i 2019.

Fra før har Statoil investert i flere vindprosjekter i Storbritannia.