Meny

Pensjonskostnadene tynger Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett hadde ved utgangen av 2015 en negativ egenkapital på 400 millioner kroner hvis pensjonskostnadene regnes inn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Norske Opera & Ballett hadde ved utgangen av 2015 en negativ egenkapital på 400 millioner kroner hvis pensjonskostnadene regnes inn.

Det offisielle regnskapet viser imidlertid en egenkapital på bare minus 66 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Tallet fremkommer ifølge avisa i budsjettsøknaden fra Operaen til Kulturdepartementet tidligere denne måneden. I søknaden ber Operaen om et tilskudd på 626 millioner kroner for neste år, en økning fra 601 millioner kroner for 2016. Operaen legger til grunn at regnskapet for 2016 vil vise et underskudd på 22 millioner kroner.

Regnskapet for 2015 viser egeninntekter på 153 millioner og et statstilskudd på 590 millioner kroner. Dette ga et underskudd på 67 millioner kroner. Selskapet skriver at pensjonskostnadene er årsaken til det negative resultatet.

Operaen satte publikumsrekord i 2015 med 321.184 publikummere på sine 543 forestillinger. Det var en økning på 11.739 i forhold til året før.

Styret skriver i sin søknad at dersom det ikke får de omsøkte midlene for 2017, men får uendret tilskudd, vil dette få konsekvenser for forestillingstilbudet på de forskjellige scenene.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus