Meny

Dine rettigheter ved streik

STREIK: Vær klar over dine rettigheter ved streik. Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du rammes av hotellstreiken har du noen rettigheter du bør være klar over.

Søndag morgen klokka 08:00 må gjester på de streikrammede hotellene ha sjekket ut. Hvis du er av dem som må sette på vekkerklokka litt tidligere enn planlagt, bør du huske på at du har følgende rettigheter.

Bakgrunn:   Streik i hotell- og restaurantbransjen

Storstreik i hotell- og restaurantbransjen

Hvis du har betalt for rommet på forhånd kan du kreve pengene tilbake for den eller de nettene du ikke får brukt, skriver E24.no.

Har du derimot booket rommet, men skal betale ved utsjekk får du ingen refusjon.

Lørdag formiddag ble det klart at nesten 3.500 av Fellesforbundets medlemmer i hotell-  og restaurantbransjen blir tatt ut i streik. Partene, NHO Reiseliv og Fellesforbundet, forhandlet lenge på overtid, men uten å komme til enighet.

Les også:  Flere av storhotellene regner med å måtte stenge

Fellesforbundet kjempet for høyere minstelønn for sine ansatte med lavest lønn, men NHO Reiseliv mente på sin side kravet var urimelig.

– Fellesforbundets krav sprenger rammen. Vi hadde ikke mulighet til å akseptere slike krav, sa NHO Reiselivs forhandlingsleder Jostein Hansen til NTB etter at streiken var et faktum.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus